2014. január 20., hétfő

Fehérjegazdag muffin vacsorára

Bár napközben sem viszem túlzásba a szénhidrátok fogyasztását, a vacsora nálam alapvetően fehérjéből áll. Az alábbi muffin estére készült,egyszerű és gyors. Tetszés szerint fűszerezhető, gazdagítható, én most minimálmódon oldottam meg.

Csirkemelles-spenótos fehérjemuffin:

Hozzávalók (9 darabhoz)
15 dkg csirkemell
12 dkg bébispenót
só, bors, fokhagyma
4 tojás fehérje
1 ek útifű maghéj
2 dkg lenmagliszt

A húst apró kockára vágjuk, kevés kókuszzsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a bébispenótot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Pár perc alatt a spenót rendesen összeesik, ha ez megtörtént és a hús puha, készen is van.

A fehérjét kemény habbá verjük, beleforgatjuk a lisztet és a psyllium-ot, végül a húsos spenótot. Szilkon muffinformákban elosztjuk a masszát és 170 fokon készre sütjük (kb. 25 perc alatt lesz aranybarna színű).



Nincsenek megjegyzések: