2014. január 26., vasárnap

Két legyet egy csapásra, 10 perc alatt

Nem túlzok, ha azt mondom, 10 perc alatt elkészült egy főétel, illetve 1-2 reggelire/vacsorára tökéletesen elegendő muffin. Semmi macera, a legidőigényesebb része a gombafejek lepucolása volt, onnantól kezdve viszont ment minden, mint a karikacsapás. Engem már a színe lehengerelt és meggyőzött, egészen felvidított ezen a téli estén. :)

Töltött gombák és muffinok, egy anyagból
Hozzávalók: 
5 nagyobb fej gomba

Töltelékhez:
125 gramm bébispenót
17 dkg totu (de túróval is tökéletes)
só, bors ízlés szerint
1 gerezd fokhagyma
1 tojás
2 doboz tonhalkonzerv (saját lében)
5 db koktélparadicsom
kevés víz, ha szükséges

 Plusz a muffinokhoz:
1 ek útifű maghéj
1 ek lenmagliszt

A gombát töltésre alkalmas állapotba hozzuk. A töltelék valamennyi hozzávalóját turmixoljuk, mindent nyersen, ahogy van. A tonhal levét is hozzáadjuk és ha igényli, még kevés vízzel is megkönnyíthetjük a botmixerünk munkáját.

A gombafejeket megtöltjük a masszával, fél paradicsomokkal feldobjuk a gyönyörű zöld színt és megfelelő edényben sütjük, amíg a gomba megpuhul.

A maradék masszához hozzáadjuk a szárazanyagokat és szilikon muffinformában megsütjük, kb. 25 perc alatt, de tűpróba a legbiztosabb. E megmaradt mennyiségből pont 6 darab muffin készült.

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu









Nincsenek megjegyzések: