2014. január 3., péntek

Gombás-spenótos rizskorongok

Bár alapjában véve teljesen jól elvagyok a rizs és társai nélkül, ezúttal egy rizs-utánzat készült köretként. Magunk közt szólva, csak bizonyos formában viselem el a Nocarb tésztákat, azok állaga miatt, viszont több olyan dolog készült már felhasználásukkal, ami azóta többször is előfordult az asztalon. Ez így egy olyanra sikeredett. Köretként fogyasztottuk, de kisétkezésre, sőt vacsorára is el tudom képzelni, mindenféle mártogatós szósszal.

Gombás-spenótos rizskorongok

Hozzávalók (11-12 darab 6-8 cm átmérőjű koronghoz)
20 dkg csiperke gomba
12 dkg bébispenót
1 gerezd fokhagyma
só, bors
1 csomag rizs NoCarb tészta
1 tojás
1-2 ek lenmagliszt

A gombát tisztítás után apróra reszeljük, a spenótot megmossuk, a fokhagymát szintén reszeljük/nyomjuk. Teflon serpenyőben pároljuk a fentieket, egészen addig, amíg az összes nedvesség el nem párolog, közben sózzuk, borsozzuk. Ezt követően belezúdítjuk a lecsöpögtetett és hideg vízzel átöblített rizsszem tésztát, azzal is pirítjuk néhány percig, majd kihűtjük.

Ha már csak langyos, beleütjük az egész tojást és a lisztet, utóbbiból annyit, hogy összeálljon a massza.

Kézzel, kanállal tetszőleges formákba rendezzük egy sütőpapírral bélelt tepsiben és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük a - nálam - korongokat, félidő környékén megfordítjuk.




                                     

                                    

Nincsenek megjegyzések: