2016. március 13., vasárnap

Édes kalács (nem csak) húsvétra

Ez lesz a mi húsvéti kalácsunk. Házon kívül elsőként a helyi életmódklub húsvéti összejövetelén teszteltem. :) A tészta kiválóan formázható volt, szépen megsült és a fagyasztást is remekül tolerálta.



Édes húsvéti kalács

Hozzávalók egy kb. 550 grammos kalácshoz:
3 egész tojás
3 tojás fehérje
csipet só
csipet szódabikarbóna
2 dl langyos víz
4 dkg Cocomas krém
2 tk vanília aroma vagy 1 rúd vanília kikapart belseje
1 ek citromlé
1 tk szárított citromhéj
1 ek négyszeres erejű édesítő (ezt használtam)
5 dkg Szafi Fitt édes nyújtható lisztkeverék
10 dkg Szafi Fitt ch csökkentő liszt

A lisztek kivételével összeturmixolunk mindent. Gyorsan hozzákeverjük a liszteket és 10-15 percig pihentetjük.

A tésztát 3 egyforma részre osztjuk, lisztezett felületen vékony rudakká sodorjuk őket és hármasfonással elkészítjük kalácsot.



A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a kalácsot lekenjük felvert tojással és 45-50 perc alatt készre sütjük. Rácson teljesen kihűtjük fogyasztás előtt.



Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/       




Nincsenek megjegyzések: