2016. március 21., hétfő

Káposztás csiga

Rendkívül egyszerű, mutatós, nagyon finom sörkorcsolya, remekül megállja a helyét a húsvéti vendégváró asztalon.



Káposztás csiga

Hozzávalók 24 darabhoz:
6 dkg kókuszolaj (ezt használtam)
3 dl forró víz
18 dkg Szafi Fitt sós nyújtható kelt tésztahelyettesítő liszt
1 kisebb fej káposzta
só, bors, édesítő, zsiradék

A káposztát lereszeljük, besózzuk, 10 percig állni hagyjuk. A nedvességet alaposan kicsavarva belőle felforrósított zsiradékon megpároljuk-megpirítjuk, ízesítjük. Teljesen kihűtjük felhasználás előtt.

A tésztához a folyékony olajat elkeverjük a forró vízzel, majd hozzáadjuk a lisztet, gyorsan beledolgozzuk és szintén pihenőn hagyjuk.

A tésztát vékony téglalappá nyújtjuk, lisztet sem feltétlenül igényel a művelet, szétterítjük rajta a kihűlt káposztát, majd szorosan feltekerjük.




Ujjnyi vastag darabokat vágunk belőle, sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk őket.



180 fokos előmelegített sütőben kisütjük 20 perc alatt.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva: 





Nincsenek megjegyzések: