2016. március 2., szerda

Vékonytésztás almás pite

A sült alma magasabb ch tartalmát a tésztával próbáltam ellensúlyozni, a vége egy finom, nagyon vékony tésztájú pite lett.



Vékonytésztás almás pite

Hozzávalók 1 kisebb tepsihez:
1,5 dkg kókuszolaj (ezt használtam)
1,5 dl langyos víz
1 tojás
1 tojás sárgája
kb. 1 csapott ek négyszeres erejű édesítő (elhagyható, mert a keverékben van édesítő)  (ezt használtam)
1 tk vaníliaaroma
3 dkg Szafi Fitt édes nyújtható lisztkeverék
3 dkg Szafi Fitt bambuszrostliszt
3 dkg Szafi Fitt ch csökkentő liszt

Töltelék: alma és darált dió

A puha, de nem folyékony olajat villával elkeverjük a lisztfélékkel, majd hozzágyúrunk minden egyebet. Kicsit pihentetjük. 2 részre osztjuk, bambuszrostlisztes felületen a tepsi nagyságának megfelelő méretű vékony lapot nyújtunk belőlük.

Az egyik lapot a szilikonformába fektetjük, megszórjuk natúr darált dióval, majd a félig megpárolt és kihűtött almatölteléket eloszlatjuk rajta. Befedjük a másik lappal és előmelegíttt 180 fokon barnára sütjük. Sütés előtt villával megszurkáljuk a tetejét.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/      



Nincsenek megjegyzések: