Répás kevert süti

Éppen úgy készül, mint egy hagyományos lisztes, bögrés kevert sütemény, a boci mobilnak vagy valahogy hasonlóan nevezett sütemény, csak az alapanyagok minőségében és természetesen mennyiségében van változás. És ha már húsvét közeledik, akkor úgy illik, hogy a répa is előkerüljön. :)


Répás kevert süti

Hozzávalók egy közepes tepsihez
28-30 dkg répa (tisztított, reszelt mennyiség)
5 dkg folyékony kókuszolaj (ezt használtam)
5 tojás
csipet só
2 dl víz
1 dl Cocomas kókuszkrém
2-2,5 dkg négyszeres erejű édesítő (ezt használtam)
1 mk őrölt fahéj
1 mk szódabikarbóna
1 ek citromlé
4 dkg kókuszliszt (ezt használtam)
2 dkg Szafi Fitt ch csökkentő liszt

2 púpos ek egész mák

A répát pucolás után nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük. A tojásokat kettéválasztjuk.

Az olajat megolvasztjuk, kézi habverővel alaposan elkeverjük a vízzel, a Cocomas-szal, a tojások sárgájával, az édesítővel és az egyéb ízesítőkkel. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük.

A tojássárgás masszához keverjük a kétféle lisztet és a répát.  A kemény tojáshabból kiszedünk egy keveset, azzal fellazítjuk a masszát, majd a maradék habot óvatosan beleforgatjuk, hogy ne törjön össze.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a massza kb. 2/3 részét belesimítjuk. A maradékhoz adjuk a mákot, elkeverjük, majd ebből kanál segítségével halmokat helyezünk a tepsiben lévő massza tetejére.



A sütőt közben előmelegítjük 180 fokra, 10 percig légkeverésen sütjük, majd alsó-felső módban további 25-30 perc alatt készre sütjük, figyeljük a színét közben.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/       



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések