2016. március 15., kedd

Fehérkenyér

Ismét az Éléskamra lisztjét használtam, apró fasírtgolyók kísérője volt ez a nagyon finom ízű, kitűnő állagú, szépen szeletelhető kenyér. Picit másként kevertem ki, mint a zacskón lévő ajánlás, de mint látható a képen, ez nem hagyott nyomot rajta.





Fehérkenyér

Hozzávalók egy 30 dkg-os veknihez:
1,5 dkg kókuszolaj (ezt használtam)
80 ml forró víz
2 egész tojás
1 tojás fehérje
1 tk. citromlé
1 csomag Paleolit Éléskamra mellékízmentes kenyér lisztkeverék

A folyékony olajat elkeverjük a vízzel, a citromlével és a tojásokkal, majd hozzáadjuk a lisztet. Gyorsan és alaposan elkeverjük benne, majd rögtön a formába töltve pihentetjük.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra, abban sütjük a kenyeret 20 percig, majd 180 fokra mérsékelve további 30-35 percig. Rácson kihűtjük, csak utána vágjuk fel.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/        






A Paleolit Éléskamra lisztkeverékekből könnyen és gyorsan süthetsz sós vagy édes finomságokat a megadott receptúra szerint. A termékek megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes kínálatát itt találod: http://www.paleonagykereskedes.hu/spl/265255/Paleo-lisztkeverekekAz értékesítési pontok egy része a Hol kapható? menüpontban szerepel. Ha szeretnéd, hogy kedvenc üzletedben kaphatók legyenek a keverékek, a gyártó oldalán ajánlhatod azt:http://www.paleonagykereskedes.hu/shop_contact.p


Nincsenek megjegyzések: