2016. március 25., péntek

Töltött sós korongok

A sokoldalúan felhasználható Éléskamrás lisztkeverékkel készültek ezek a mutatós, sokféleképpen megtölthető, nagyméretű korongok, amik akár az ünnepi asztal részét is képezhetik.




Töltött sós korongok

Hozzávalók 10 darabhoz:
1 közepes cukkini (pucolva 22 dkg)
1 tojás
1 tojás fehérje
1,5 dl víz
1 ek (1,5 dkg) kacsazsír
4-5 dkg bambuszrostliszt (ezt használtam)
1 csomag Paleolit Éléskamra enyhén sós nyújtható lisztkeverék

A megtisztított cukkinit lereszeljük, enyhén besózva állni hagyjuk, majd alaposan kicsavarjuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval és 10-15 percig pihentetjük a tésztát.

Bambuszrostlisztes felületen vékonyra nyújtjuk, korongokat szaggatunk vele, ennek mérete választás kérdése, nálam nagyobbak készültek, hogy alaposan megtölthetőek legyenek. Egy darabot megpakolunk a választott töltelékkel, befedjük egy másikkal, a széleket alaposan lenyomkodva.

Lekenjük a halmokat a kimaradt tojás sárgájával és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt kisütjük.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/       





A Paleolit Éléskamra lisztkeverékekből könnyen és gyorsan süthetsz sós vagy édes finomságokat a megadott receptúra szerint. A termékek megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes kínálatát itt találod: http://www.paleonagykereskedes.hu/spl/265255/Paleo-lisztkeverekekAz értékesítési pontok egy része a Hol kapható? menüpontban szerepel. Ha szeretnéd, hogy kedvenc üzletedben kaphatók legyenek a keverékek, a gyártó oldalán ajánlhatod azt:http://www.paleonagykereskedes.hu/shop_contact.p


Nincsenek megjegyzések: