"Túrós" kókusztekercs

Egy összejövetel miatt kellett improvizálnom, nem lett a legszebb, de annál finomabb. Milyen jó, hogy léteznek ezek a lisztek, mint az Éléskamráé is....


"Túrós" kókusztekercs

Hozzávalók 1 közepes rúdhoz
Tésztához: 
4 tojás
40 gramm víz
2 csomag Kókuszvarázs paleo bögrés süti lisztkeverék

Töltelékhez:
25 dkg totu/túró ízlés szerint kikeverve

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a vízzel. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgáját, végül óvatosan beleforgatjuk a liszteket. Sütőpapírra simítjuk kb. ujjnyi vastagságban a masszát, téglalap alakban.

A 180 fokra előmelegített sütőben 14 perc alatt megsütjük a piskótát, rögtön a papírral együtt, egy enyhén nedves konyharuha segítségével szorosan feltekerjük, majd kihűtjük.

Ezt követően kicsavarjuk, picit töredezett nekem, de ettől meg lehetett tölteni és vissza lehetett csavarni. Hidegre tesszük rövid időre.



A Paleolit Éléskamra lisztkeverékekből könnyen és gyorsan süthetsz sós vagy édes finomságokat a megadott receptúra szerint. A termékek megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes kínálatát itt találod: http://www.paleonagykereskedes.hu/spl/265255/Paleo-lisztkeverekekAz értékesítési pontok egy része a Hol kapható? menüpontban szerepel. Ha szeretnéd, hogy kedvenc üzletedben kaphatók legyenek a keverékek, a gyártó oldalán ajánlhatod azt:http://www.paleonagykereskedes.hu/shop_contact.php 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések