Almás-mákos süti

Ez amolyan improvizált édesség, sokszor csinálok hasonlót. Felhasználtam hozzá az itthon fellelhető maradékok egy részét, mint például a felbontott darált mákot, a lejáratközeli joghurtot, illetve a már nagyon elfogyasztásra váró almáim is részben áldozatául estek eme nagyon könnyű, finom és igen gyorsan fogyó nassolnivalónak.

Almás-mákos kevert sütemény (egy közepes méretű tespihez):

Hozzávalók:
2 pohár natúr joghurt
2 ek. kókuszzsír 
4 tojás
12 dkg cukorpótló (felesben ment a xilit és az eritrit)
25 dkg reszelt alma
15 dkg darált mák
2-3 ek zabpehelyliszt
1. tk szódabikarbóna
csipet fahéj

A joghurtot, az olvasztott zsírt (vigyázat, becsapós, ha túl hideg alapanyaghoz keverjük, darabosra dermed, azért én itt most a joghurtot is meglangyosítottam előtte) vegyítjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Habosra keverjük a cukorral, majd mehet bele a többi hozzávaló, vagyis a reszelt (ízesítetlen, nyers) alma, a mák, a fahéj, a liszt és a szódabikarbóna.

Külön tálban felverjük a tojásfehérjét, óvatosan beleforgatjuk a masszába.

Az így keletkezett tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és mehet is a 170 fokra előmelegített sütőbe. Sütési időt megint nem tudok írni, tűpróba, illetve szín alapján készült el.

Egyszerű, finom, csak úgy eteti magát, az ínyencebb családtagjaim baracklekvárral megkenve falták. :)





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések