E heti kenyérféléink
Tegnap az urammal vállvetve legyártottuk az erre a hétre szánt pékáru-adagot. Készült két kis buci, sós kiflik, császárzsemlék, illetve egy szép foszlós kalács.
A kalácsot Limara receptje alapján sütöttük, csak a lisztben változtattunk, mert a kalács teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztből készült.
A kenyérkék és a többi péksütemény pedig egyszerű kenyérrecept alapján lettek összeállítva, részben kenyérliszt-graham liszt-teljes kiőrlésű rozsliszt, részben pedig kenyérliszt-teljes kiőrlésű tönkölyliszt kombinációk felhasználásával.
A kihűlt finomságok porciózva/szeletelve a fagyasztóba kerültek, ahol arra várnak, hogy kis családom 4 tagja jó étvággyal elfogyassza őket. :)
A kalácsot Limara receptje alapján sütöttük, csak a lisztben változtattunk, mert a kalács teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztből készült.
A kenyérkék és a többi péksütemény pedig egyszerű kenyérrecept alapján lettek összeállítva, részben kenyérliszt-graham liszt-teljes kiőrlésű rozsliszt, részben pedig kenyérliszt-teljes kiőrlésű tönkölyliszt kombinációk felhasználásával.
A kihűlt finomságok porciózva/szeletelve a fagyasztóba kerültek, ahol arra várnak, hogy kis családom 4 tagja jó étvággyal elfogyassza őket. :)
Megjegyzések