Zöldlé

A cím felöleli mindazon, a zöld különböző árnyalataiban pompázó italféleségeket, melyeket köztes étkezésként szoktam fogyasztani, nem minden nap, de ebben az időszakban egyre gyakrabban.

Rendkívül egyszerű az elkészítése, végy többféle zöldséget (petrezselyemzöld, spenót, sóska, mángold, édeskömény, szárzeller, rukkola, madársaláta, jégsaláta, fejes saláta, lollo rosso, endívia, cikória, cékla, avokádó, de akár nyersen brokkoli, karalábé, karfiol is mehet bele és a felsorolás még folytatható hosszan) és turmixold össze.

Én egyidejűleg csak 3-4 különféle zöldséget használok és szinte minden alkalommal kap a lé egy fél-egész savanykás almát is. Na meg persze kíván némi vizet is, annak érdekében, hogy iható formátumú legyen, de nem hígítom túl, éppencsak annyira, hogy könnyen csússzon. És tetszés szerint fűszerezhető-ízesíthető, az alapul használt zöldségektől függően gyömbérrel, petrezselyemmel, mentával, citromfűvel ésatöbbi)

Ezek után íme a mai tízóraim:
alma
madársaláta
bébispenót
jégsaláta
édeskömény

Kb. 20 dkg volt az össztömeg, ebből lett a víz hozzáadása után 450 ml itóka. Jó étvágyat hozzá.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések