Túró alapú pizza

Tudom, elég szörnyen hangzik (ennél véleményem szerint már csak a karfiol alapú a bizarrabb), de merem állítani, ütősebb a hagyományos, csupaliszt névrokonánál.

Családon már teszteltem, nem lennék őszinte, ha kihagynám, hogy gyanakodtak, kérdezgettek az első alkalommal, amikor eléjük tettem a tésztájában reform pizzát, de lelkesen elfogyasztották és csak ezután tájékoztattam őket, miből is készült. (Mert igen, sajnos az én gyerekeim sem kivételek az alól, hogy képesek ránézés és hallomás alapján azonnal fújolni egy ételre...). De a fehérjedús, szénhidrátszegény pizzatészta bejött, így többször előfordul nálunk és én sem tagadom meg magamtól, még vacsorára sem.

Túró alapú pizzatészta (2 személyre)

Hozzávalók:
25 dkg (zsírszegény) túró
1 tojás
1 ek tejföl
só és tetszés szerint valamilyen zöldfűszer (nálam oregáno, majoranna vagy bazsalikom)
kb. 3 csapott ek liszt (ki mit használ, én általában valamelyik semlegesebb ízű maglisztet keverem hozzá)

A tészta hozzávalóit egész egyszerűen pillanatok alatt összezutyuljuk, ezzel el is készült a pizzánk alapja. Emiatt is lelkesedek érte, bármikor, ha éppen kívánjuk, néhány perc alatt összeállítható a tészta. Ha nem vagyunk túl éhesek, pár percet pihentethetjük is.

Kikent tepsibe egyengetjük a masszát (mert természetesen az állaga szempontjából nem sok köze lesz a kelt tésztához), igyekszünk valamilyen pizzára hasonlító formára pofásítani, de túl vékonyra ne oszlassuk el. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, elősütjük bő 20-25 percig, amíg enyhe színt nem kap az alapunk.

Ezután kivesszük és amivel szeretjük, megpakoljuk, a feltétek tényleg a végtelenségig variálhatók (erre most hámozott paradicsom konzervből készített alapszósz került, majd sonka, bacon, szalámi, sok-sok mozarella, lilahagyma, paradicsomkarikák, fetasajt).

Visszatesszük a sütőbe és további 15-20 percig, sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz.

(A képen dupla adagnyi, nagy tepsiben készült pizza látható, amiből jóllakott a teljes családom. )



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések