Sajtchips mártogatóssal

Nem nagy durranás ez a fogás, de aki könnyed vacsorára vágyik, annak bátran ajánlom. Van, amikor kisétkezére fogyasztom, de a nap lezárásaként is tökéletes, fehérjében gazdag és csak minimális szénhidrátot tartalmaz.

Megint egy olyan ételféleség ez, ami különösebb nehézség nélkül a saját ízlésünkre formálható, hiszen olyan sajtot használunk hozzá, amit szeretünk/ehetünk, olyan fűszerekkel ízesítjük a mártogatóst, amilyenhez éppen kedvünk van/ami otthon fellelhető. Sőt, maga a mártogatós is, attól függően, mennyire ügyelünk a kalóriákra, készülhet joghurttal, tejföllel, akár majonézzel is és így tovább. És a hozzá kínált nyers zöldség is bármi lehet.Vagyis ez tipikusan a gyorsan, könnyedén és végtelen számú variációban elkészíthető étel, ezért is szeretem olyan nagyon.

Legutóbb én egy egyszerű petrezselymes-fokhagymás mártogatóst kevertem ki natúr joghurt, egy kiskanál sovány tejföl felhazsnálásával, amihez nyers répát rágcsáltam. A chipsek pedig 3 féle sajtból, így mozzarellából, maasdammerből és zsírszegény tolnaiból készültek.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések