Céklás-rebarbarás csokikrémmel töltött kuglóf (paleo)

Akad néhány doboz fagyasztott rebarbara a hűtőben (férj szerint csurig van vele :D ), ideje volt hozzányúlni. Tél lévén, kicsit masszívabb fogást kutyultam ki belőle, az elővett adag elegendő volt egy sült csirkemellet kísérő mártáshoz és eme kuglófhoz. Igazán egyedi ízt hozott a rebarbarának a céklával történő kombinálása, de kellemes, igazi téli, kávé mellé fogyasztandó finomság lett. belőle. Hidegen a legjobb.

Céklás-rebarbarás csokikrémmel töltött kuglóf

Hozzávalók:
Tészta:
2 egész tojás
8 dkg cukor
8 dkg főtt cékla
3 ek mogyoróolaj (mással helyettesíthető)
1 dl víz
1 ek útifű maghéj
4 tojás fehérje
5 dkg kókuszreszelék
2-2 dkg szezám-és kókuszliszt
1 tk szódabikarbóna

Töltelék
2 tojás
5 dkg cukor
5 dkg vaj(kókuszzsír
6 dkg főtt cékla
15 dkg rebarbara
6 dkg cukormentes étcsoki
2 ek zsírszegény kakaópor

A tésztához a 2 egész tojást, a pürésített céklát, a cukorhelyettesítőt és az olajat habosra keverjük. A masszához adjuk a vizet és az útifű maghéjat, majd a kókuszreszeléket és a liszteket, valamint a térfogatnövelőt. A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a masszába forgatjuk hablapát segítségével.

A krémhez egy alkalmas edényt egy másik, vízzel megtöltött edénybe állítunk, melyet elkezdünk melegíteni. A 2 tojás sárgáját a cukorpótlóval folyamatosan kevergetjük, mikor kicsit besűrűsödött, belekeverjük a vajat. A főtt céklát és a nyers rebarbarát botmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk a tojásos masszához, végül beletördeljük a csokit és beleszitáljuk a kakaóport is. Eközben állandóan keverjük a krémet, lassú tűz fölött, és besűrítjük. Kicsit hűtjük.

A kuglófformába kanalazzuk az első réteget, ami a tésztának a fele. Erre pakoljuk a krémet, végül befedjük a maradék tészta-masszával.

170-180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 10 percig légkeverésen, majd további 25-30 percig alsó-felső sütésen sütjük.


                                       


                                      



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések