Csirkés-tökmagos muffin

Nagybevásárlást (mit nagyot, óriásit) rendeztem csirkemell ügyileg, ezúttal részben csontos volt, szándékosan. Miután a feldolgozáson túl voltam, a mellcsontokból egy hatalmas adag húsalaplé gyártására került sor. Férjem elég nagyvonalúan járt el a cicik hústalanítása során, így az alap elkészülte után még jókora mennyiségű főtt csirkehúst szedett le a csontról. Ennek egy részéből sütöttem néhány darab, reggelinek, vacsorának és akár köztes étkezésnek kiváló sós muffint. Erősen kompromisszumos paleo étek, lévén került bele némi parmezán és összefogó anyagként ezúttal a zablisztre esett a választásom, mennyisége azonban igazán minimális, de akit ez is zavar, tetszés szerinti magliszttel (nálam a len, szezám jött volna szóba) kiválthatja.

Csirkés-tökmagos muffin

Hozzávalók 6 darabhoz
3 dkg sertészsír
2 tojás
1-2 ek víz
só, bors
sok petrezselyem
15 dkg főtt csirkemell darabkák
2-3 dkg tökmag
2-3 dkg parmezán
1-2 ek magliszt/zabliszt
csipet szódabikarbóna

A zsírt megolvasztjuk, hozzákeverjük kézi habverővel az egész tojásokat, majd minden egyéb alkotót beleforgatunk. Ha szükséges, mert nagyon sűrű a massza, 1-2 ek. vízzel lehet lazítani.

A formákba kanalazzuk, ez a mennyiség éppen 6 muffinvirágocskákhoz elegendő.

Addig sütjük, míg szép színt nem kap.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések