Rumos aszalt szilvás-diós bonbonok

Így advent kezdetén mi is elkezdtünk készülődni, lélekben és egyébként is. Sok ötletem, elképzelésem lenne,miket szeretnék kipróbálni, megalkotni, folyamatosan kattog az agyam, ám sajnos az időtényező keresztbe fog tenni és sok ígéretes ételféleség későbbre halasztódik. Íme az első paleo bonbonom, ami szaloncukorként is tud funkcionálni. :))

Rumos aszalt szilvás-diós bonbonok

Hozzávalók kb. 18-20 darabhoz
10 dkg aszalt szilva
 víz
ízlés szerinti rum vagy aroma
7 dkg dió
2 tk méz
ízlé szerinti fahéj

6 dkg cukormentes csoki
1 tk kókuszzsír
kevés víz

Az aszalt szilvát beáztatjuk kb. fél óra-órára annyi langyos vízbe, amennyi ellepi, öntünk hozzá rumot is, amennyit ízlésünk kíván. A diót szárazon megpirítjuk, a többi hozzávalóval együtt aprítóba tesszük, majd hozzáadjuk a leszűrt szilvát is és az egészet pépesítjük-aprítjuk. Ha túl sűrűnek tűnik a massza, a visszamaradt rumos vízből rakunk hozzá, nálam 2-3 tk került bele. A masszát bonbonformába adagoljuk és hűtőbe tesszük, nálam bő fél napot töltött hidegben.

A darabokat a szilikonformából kinyomkodjuk és bevonjuk a csokival, amihez a csokit vízgőz fölött a vízzel és kókuszzsírral felolvasztjuk. ehhez hurkapálcát vagy fogpiszkálót használunk segítségként és a bevont darabokat rácson szilárdítjuk. Ha a csoki megkeményedett, /fóliázzuk/kapszlikba helyezzük/megesszük/elajándékozzuk stb. :)

                                      





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések