2013. december 19., csütörtök

Mangókrémes máktekercs

Még a Mikulástól kaptam néhány mangót, első ötletemből egy izgalmas, egzotikus piskótatekercs lett.

Mangókrémes máktekercs

Hozzávalók (nagyobb, kb. sütő méretű tepsihez)
A piskótához
6 tojás
cukor
4 púpozott ek mákliszt
kb. 7-8 dkg cukornak megfelelő édesítő

Krémhez:
1 nagy mangó
200 ml Cocomas krém
vanília, fahéj ízlés szerint
cukor szintén ízlés szerint, én keveset raktam bele, enyhén savanykás volt a süti
1 ek útifű maghéj

A piskóta hozzávalóiból a hagyományos módon kikeverjük a tésztát, vagyis a 6 fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukorpótlót, azzal is verjük kicsit. A tojások sárgáját óvatosan a habba forgatjuk, végül az átszitált máklisztet keverjük a masszába. Előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük, ha elkészült, konyharuha segítségével a papírral együtt azon forrón feltekerjük és kihűtjük.

A mangót hámozás után apró darabokra vágjuk. Kb. 15-20 dkg kerül a krémbe, amihez a Cocomast, az ízesítőket és a cukrot, valamint az útifű maghéjat botmixerrel pépesítjük. (természetesen a megadott mennyiségű mangóval együtt). Kicsit hagyjuk, hogy besűrűsödjön.

Ha a piskóta kihűlt, kitekerjük, megkenjük a krémmel és a megmaradt mangódarabokat is rászórjuk. Végezetül szorosan feltekercseljük és néhány órára hűtőbe tesszük.




Nincsenek megjegyzések: