Máklisztes linzer

Mákutálók ugorjanak, mert igen, ez megint egy mákos recept. Hiába, ehhez az ünnepkörhöz hozzátartozik, na meg, mint már korábban kifejtettem, ez is azon ételfélék körébe tartozik, amit nagyon megkedveltem.

Ez a linzer önmagában kissé száraz lenne, de a rákent mindenmentes lekvár igen sokat dob rajta, puhította a tésztát, feldobta az amúgy kissé fűrészporos ízét. Azért senki kedvét nem venném el, mert szerintem kifejezetten kellemes aprósütemény lett. :)

Máklisztes linzer

Hozzávalók (25 darabhoz):
8 dkg kókuszzsír
1 egész tojás
10 dkg cukornak megfelelő édesítő
csipet só
8 dkg Cocomas krém
80 ml víz
1 dkg útifű maghéj
10-12 dkg mákliszt
2 dkg szezámliszt
1 kk. szódabikarbóna
 citromhéj (finom bele, de óvatosan, mert keserű lehet tőle ebben az összetételben)
1 tk vanília aroma


A kókuszzsírt megolvasztjuk, majd habosra keverjük vele a tojást, a sót és az édesítőt. Hozzákeverjük a többi hozzávalót és egy nagyon ragacsos tésztát kapunk, amit ajánlatos pár óráig hidegben tartani.

A hideg tésztát kicsi átgyúrjuk, jól ragadni fog, de nem adjuk fel, aláteszünk kis máklisztet és azon 2-3 mm vastagra nyújtjuk. Linzerformával (vagy bármilyen másikkal) kiszúrjuk és 190 fokos sütőben 11-13 percig sütjük, de folyamatosan sasoljuk.

A kihűlt, megkeményedett linzereket megtöltjük ízlés szerint, az enyémbe sárgabarack került, ami abszolút mindenmentes, csak a gyümölcs, édesítő sincs benne.

Igény szerint megszórhatjuk por xilittel vagy eritrittel.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések