2013. december 9., hétfő

Paleo bejgli 2.

Újabb bejgli, ezúttal egy magasabb szénhidrát tartalmú, de a paleos elveknek 100 %-ban megfelelő kivitellel. A tészta is más jellegű, nem csupán a lisztek különbözősége folytán, hanem mert került bele némi Cocomas krém is. A töltelék ezúttal gesztenyés és diós volt.

10 dkg kókuszzsír
2 egész tojás
csipet só
8 dkg cukornak megfelelő pótló
8 dkg Cocomas krém
1 dl víz
1 ek útifű maghéj
10 dkg gesztenyeliszt
8 dkg lenmagliszt
8 dkg mandulaliszt
1 tk szódabikarbóna

Gesztenyés töltelék:
25 dkg natúr massza
ízlés szerinti cukorpótló
egy egész narancs kifacsart leve és héja (ha nem bio, akkor inkább maradjon ki), mehet bele a hús is
találomra (1-2 maroknyi) szeletelt mandula

Diótöltelékhez:
2-2,5 dl víz
kb. 8-10 dkg cukornak megfelelő pótló
sok citromhéj
kevés rumaroma
15 dkg darált dió
1 ek útifű maghéj

A zsírt felolvasztjuk, beleütjük a 2 egész tojást, kézi haberővel simára keverjük a kókuszkrémmel, vízzel, cukorral, sóval. A száraz hozzávalókat vegyítjük és a masszához gyúrjuk kézzel. Fél órára-órára hidegbe tesszük.

Ez a tészta mennyiség 2 normál méretű rúdra volt elegendő, ehhez most kétféle töltelék készült.

A gesztenyéshez a hozzávalókat simára keverjük, majd a tészta feléből nyújtott téglalapra kenjük, feltekerjük.

A dióshoz a vizet a cukorral, rummal, citrommal felforraljuk, majd belekeverjük a darált diót. Hűtjük, ha már csak langyos, mehet bele az útifű maghéj is. Ezután ugyanúgy járunk ezzel is, vagyis a másik tészta-részt nyújtjuk, kenjük és tekerjük.

Fél órát sütőpapíros tepsiben pihentetjük, közben a sütőt előmelegítjük 170 fokra. A rudakat lekenjük tojássárgával, majd mehet a forró sütőbe, kb. 30 percet sült.






Nincsenek megjegyzések: