A legdiétásabb diós bejgli
Szerintem - legalábbis jelenleg - ez a világ legdiétásabb diós bejglije. :) Köszönöm, NoCarb Noodle.
A legdiétásabb diós bejgli
Hozzávalók:
Tésztához:
25 dkg cukkini (főzött mennyiség)
1,5 dkg Szafi Fitt kókuszolaj
1 tojás
csipet só
1,5 dkg DW 1:4 édesítő
1 csapott mk szódabikarbóna
1 tk citromlé
8 dkg NoCarb rost sütőmix
Diós töltelékhez:
12 dkg főtt cukkini
6 dkg darált dió
ízlés szerint édesítő, rumaroma
1 dkg Szafi Fitt útifű maghéj
Egy nagyobb cukkinit megfőztem, azt használtam fel teljes egészében a bejglihez, tésztástól-töltelékestől.
25 dkg-ot szűrőlapáttal kiveszünk, még melegen krémesre turmixoljuk a tojással és az olajjal. Hozzáadjuk az édesítőt, térfogatnövelőt és a citromlevet, végül belegyúrjuk a rostot. Amíg kikeverjük a tölteléket, pihentetjük.
A töltelékhez 12 dkg ugyancsak főtt és meleg cukkinit pépesítünk, majd beleszórjuk a darált diót, ízlés szerint ízesítjük. Az útifű maghéjjal sűrítjük.
A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a sűrű, nem nedves diós töltelékkel, a rövidebb széleket behajtva szorosan feltekerjük.
Lekenjük tojás sárgájával, alaposan megszurkáljuk, végül 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 30 perc alatt megsütjük. Sülés közben felvett egy érdekes 8-as alakzatot, de ez legyen vele a legnagyobb probléma. :)
Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:
http://www.dietas-termekek-webshop.hu/
A legdiétásabb diós bejgli
Hozzávalók:
Tésztához:
25 dkg cukkini (főzött mennyiség)
1,5 dkg Szafi Fitt kókuszolaj
1 tojás
csipet só
1,5 dkg DW 1:4 édesítő
1 csapott mk szódabikarbóna
1 tk citromlé
8 dkg NoCarb rost sütőmix
Diós töltelékhez:
12 dkg főtt cukkini
6 dkg darált dió
ízlés szerint édesítő, rumaroma
1 dkg Szafi Fitt útifű maghéj
Egy nagyobb cukkinit megfőztem, azt használtam fel teljes egészében a bejglihez, tésztástól-töltelékestől.
25 dkg-ot szűrőlapáttal kiveszünk, még melegen krémesre turmixoljuk a tojással és az olajjal. Hozzáadjuk az édesítőt, térfogatnövelőt és a citromlevet, végül belegyúrjuk a rostot. Amíg kikeverjük a tölteléket, pihentetjük.
A töltelékhez 12 dkg ugyancsak főtt és meleg cukkinit pépesítünk, majd beleszórjuk a darált diót, ízlés szerint ízesítjük. Az útifű maghéjjal sűrítjük.
A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a sűrű, nem nedves diós töltelékkel, a rövidebb széleket behajtva szorosan feltekerjük.
Lekenjük tojás sárgájával, alaposan megszurkáljuk, végül 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 30 perc alatt megsütjük. Sülés közben felvett egy érdekes 8-as alakzatot, de ez legyen vele a legnagyobb probléma. :)
Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:
http://www.dietas-termekek-webshop.hu/
Megjegyzések