2015. december 18., péntek

Narancsos-kardamomos hullócsillagok

Egy tavaly decemberi receptemet dolgoztam át kissé, arra törekedvén, hogy optimalizáljam a tápértékét. Zsíros őrlemény helyett földimandulaliszttel készültek. A mandula csak a fotó kedvéért került rá, bár éppen bele is süthető. :)



Narancsos-kardamomos hullócsillagok:

Hozzávalók 33 darabhoz: 
1 evőkanál lenmagpehely
1 narancs kifacsart leve és ha bio, akkor a héja is 
4 dkg Szafi Fitt kókuszzsír 
csipet só 
1 ek. DW 1:4 édesítő 
18 dkg Szafi Fitt földimandulaliszt
5 dkg Szafi Fitt nyílgyökér liszt 
1 mk őrölt kardamom (más fűszerrel lecserélhető, de nem érdemes) 

A narancs levét kifacsarjuk, elveszünk belőle kb. 3 evőkanálnyit, felmelegítjük és lenmagtojást készítünk a segítségével, vagyis hozzákeverjük a lenmagpelyhet.

A liszteket vegyítjük a sóval, édesítővel, a fűszerrel, majd a felolvasztott zsírt, a lenmagtojást és a kimaradt narancslevet beledolgozzuk.

Folpackba csomagolva pár órára vagy akár egy egész éjszakára hűtőbe rakjuk, de ezúttal rögtön dolgoztam vele.

 Szilikonos nyújtólapon 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk egy sütőpapír segítségével vagy némi liszt segítségével, és tetszőleges formákat szaggatunk belőle, amíg el nem fogy a tészta.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük és 10-12 perc alatt készre sütjük a kekszeket.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/   


Nincsenek megjegyzések: