Bejgli a hajrában

Ne ezennel erre az évre tényleg befejezem. :D Egy december eleji receptet dolgoztam át kissé, de csak visszatértünk hozzá, idén nálunk ez a tészta a befutó.





Bejgli

Hozzávalók 2 közepes-nagyobb rúdhoz: 
5 dkg Szafi Fitt kókuszzsír 
csipet só 
1 tojás 
3 tojás fehérje
1,5 langyos dl víz 
kb. 8 dkg cukornak megfelelő édesítő 
késhegynyi szódabikarbóna
1 mk citromlé
7 dkg Szafi Fitt zsírtalanított kókuszliszt 
5 dkg Szafi Fitt nyílgyökérliszt 
3 dkg Szafi Fitt bambuszrost liszt
2 dkg Szafi Fitt útifű maghéj 
2 dkg tojásfehérjepor (elhagyható, ez esetben kissé növelni kell a többi lisztfélét, 1-2 dkg-okkal) 

Töltelék: 
1. 
10 dkg darált dió
1 dl forró víz
ízlés szerint édesítő, rumaroma
1 csapott ek útifű maghéj

2.
12 dkg alma
3 dkg darált mandula
2 dkg Szafi Fitt zsírtalanított gesztenyeliszt
ízlés szerint édesítő, fahéj

A tészta hozzávalóiból lágyabb, de összeálló tésztát gyúrunk, előbb az olajat megolvasztva, majd hozzákeverve a tojásokat és a vizet, majd a többi alkotót. Kis ideig pihentetjük. Ha túl lágy a tészta, további liszteket kell hozzáadni.

A töltelékeket  kikeverjük.

A tésztát 2 egyforma részre osztjuk, szilikonos lapon sütőpapír segítségével téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel. A rövidebb széleket ujjnyira behajtjuk, a hosszabbik oldal felől feltekerjük, átgördítjük sütőpapírral bélelt tepsibe. Lekenjük tojás sárgájával és 180 fokon 30 perc alatt kisütjük. Hűlve szeleteljük.



Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/     

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések