2015. december 22., kedd

Tepertős korongok

Lisztkeverékes tepertős pogácsaféle, ami inkább korongra sikerült és nagyon ropogósra. És szerintem nagyon finomra.


Tepertős pogácsa

Hozzávalók 50 darabhoz
5 dkg mangalicazsír (vagy sertés, vagy kókusz…)
1 tojás
1,5 dl víz
1 mk őrölt kömény
10 dkg mangalica tepertőkrém

A tepertőkrém kivételével a hozzávalókból ruganyos tésztát gyúrunk, amit célszerű hidegben pihentetni a könnyebb kezelhetőség érdekében.

Utána sütőpapírral, kevés lisztet alátéve kinyújtjuk, megkenjük a tepertővel, összehajtogatjuk, majd újra kinyújtva már szaggatjuk is a pogácsákat.

Lekenjük felvert egész tojással, sütőpapíros tepsiben 180 fokon 23-25 perc alatt sülnek meg.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva: 




4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szafi sütőliszt helyett milyet lehetne,mert nem vagyok paleós.A kesőbbiekben odaírnad,hogy mivel lehet helyettesiteni.Köszi.

Dia írta...

Ilyen arányokkal így lesz jó. Nekem sajnos nincs fent gabonalisztes receptem tepertős pogácsára, de szerintem sok található a neten. Ezek a lisztek nem igazán alakíthatóak át nem paleos lisztekre.

zazie írta...

Kedves Dia! Szerinted a krém helyett jó ugyanannyi töpörtyű darálva? Köszönöm!

Dia írta...

Igen, tulajdonképpen az enyém is az, csak elég zsíros-krémes volt. :)