Citromkrémes tekercs maglisztmentesen

A régi nagy sikerű, széles körben tesztelt tekercs maglisztmentesítve.


Citromkrémes tekercs

Hozzávalók 1 nagy tekercshez:

Piskóta:
8 tojás
kb. 10 dkg cukornak megfelelő a választott cukorhelyettesítőből
8 dkg Szafi Fitt földimandulaliszt (helyettesíthető mandulaliszttel, nyílgyökérliszttel, de akár valamilyen magőrleménnyel is)

Krém:
4 tojás sárgája
15-16 dkg cukornak megfelelő pótló
2 nagy citrom kifacsart leve
ízlés szerinti szárított citromhéj
3 dl Cocomas krém
1-2 tk Szafi Fitt konjak liszt sűrítésnek (de jó lehet akár útifű maghéj vagy kókuszliszt is erre a célra)

A piskótát a szokott módon elkészítjük: a fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az édesítőt, majd a tojás sárgáját, végül óvatosan beleforgatjuk a lisztet.  A masszát sütőpapíros tepsibe simítjuk, 180 fokos előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve még a sütőpapírral együtt enyhén nedves konyharuha segítségével szorosan felcsavarjuk és kihűtjük.

A krémhez a tojások sárgáját a citromlével habosra keverjük, majd hozzáadjuk az édesítőt és a citromhéjat és takaréklángon besűrítjük (nem forraljuk! ). Ha már csak langyos vagy teljesen kihűlt, kézi habverővel hozzáadjuk a kókuszkrémet.

A már teljesen kihűlt krémet egyenletesen a kitekert piskótára kenjük, amit újra felcsavarunk, és legalább egy éjszakára hűtőbe rakjuk.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/       



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések