Citromkrémes tekercs maglisztmentesen
A régi nagy sikerű, széles körben tesztelt tekercs maglisztmentesítve.
Citromkrémes tekercs
Hozzávalók 1 nagy
tekercshez:
Piskóta:
8 tojás
kb. 10 dkg cukornak megfelelő a választott
cukorhelyettesítőből
8 dkg Szafi Fitt földimandulaliszt (helyettesíthető mandulaliszttel,
nyílgyökérliszttel, de akár valamilyen magőrleménnyel is)
Krém:
4 tojás sárgája
15-16 dkg cukornak megfelelő pótló
2 nagy citrom kifacsart leve
ízlés szerinti szárított citromhéj
3 dl Cocomas krém
1-2 tk Szafi Fitt konjak liszt sűrítésnek (de jó lehet akár útifű
maghéj vagy kókuszliszt is erre a célra)
A piskótát a szokott módon elkészítjük: a fehérjét kemény
habbá verjük, hozzáadjuk az édesítőt, majd a tojás sárgáját, végül óvatosan
beleforgatjuk a lisztet. A masszát
sütőpapíros tepsibe simítjuk, 180 fokos előmelegített sütőben 12 perc alatt
megsütjük. A sütőből kivéve még a sütőpapírral együtt enyhén nedves konyharuha
segítségével szorosan felcsavarjuk és kihűtjük.
A krémhez a tojások sárgáját a citromlével habosra keverjük,
majd hozzáadjuk az édesítőt és a citromhéjat és takaréklángon besűrítjük (nem
forraljuk! ). Ha már csak langyos vagy teljesen kihűlt, kézi habverővel
hozzáadjuk a kókuszkrémet.
A már teljesen kihűlt krémet egyenletesen a kitekert
piskótára kenjük, amit újra felcsavarunk, és legalább egy éjszakára hűtőbe
rakjuk.
Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:
http://www.dietas-termekek-webshop.hu/
Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:
http://www.dietas-termekek-webshop.hu/
Megjegyzések