2015. december 4., péntek

Mákos-szilvalekváros bejgli

Idei első bejglim, ami egy klubtalálkozóra készült. Apukám ránézésre nem gondolta volna, hogy "mentes"...aztán kóstolás után sem. :D



Mákos-szilvalekváros bejgli

Hozzávalók 1 közepes-nagyobb rúdhoz:
5 dkg Szafi Fitt kókuszzsír
csipet só
1 tojás
3 dkg sűrű, kemény (pl. Szafi Fitt) kókuszkrém  (Cocomasból mehet 5 dkg is)
1 dl víz
kb. 6 dkg cukornak megfelelő édesítő
6 dkg Szafi Fitt zsírtalanított kókuszliszt
6-7 dkg Szafi Fitt nyílgyökérliszt (helyettesíthető tápiókaliszttel)
1 dkg Szafi Fitt útifű maghéj
2 dkg tojásfehérjepor (elhagyható, ez esetben kissé növelni kell a többi lisztfélét, 1-2 dkg-okkal)

Töltelék:
10 dkg darált mák
1,5 dl víz
ízlés szerint édesítő, citromlé, citromhéj
10 dkg házi szilvalekvár
ha szükséges, kevés útifű maghéj a felesleges nedvesség felszívására

A tészta hozzávalóiból lágyabb, de összeálló tésztát gyúrunk, amit legalább 1 órára hűtőbe helyezünk, de akár egy éjszakát is ott tölthet.  Ha túl lágy a tészta, további liszteket kell hozzáadni, ez előfordulhat a kókuszkrém sűrűségétől, a tojás nagyságától függően

Szilikonos lapon sütőpapír segítségével téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel. Ehhez a mákot a vízzel és az ízesítőkkel összeforraljuk, majd ha kihűlt, belekeverjük a lekvárt.  Ha hígnak találjuk, a fenti írottak szerint sűrítjük.

A rövidebb széleket ujjnyira behajtjuk, a hosszabbik oldal felől feltekerjük, átgördítjük sütőpapírral bélelt tepsibe.

Lekenjük tojás sárgájával és 180 fokon 25 perc alatt kisütjük. Hűlve szeleteljük.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/     




Nincsenek megjegyzések: