2015. december 11., péntek

Szezámmaggal szórt sajtos-ropogós rudak

Tavaly készült már hasonló, azon most csak kismértékben változtattam, illetve a forma lett más.


Lenes-parmezános rudak

Hozzávalók:
12 dkg zsír (kókusz vagy sertés)
2 tojás
1 tk só
1-2 gerezd fokhagyma
1 csapott tk őrölt pirospaprika
1 csapott tk szódabikarbóna
1 tk almaecet vagy citromlé
5 dkg reszelt parmezán sajt (vagy más kemény sajt)
4 dkg Szafi Fitt nyílgyökérliszt (helyettesíthető tápióka liszttel))

A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. Szilikonos nyújtólapon vagy 2 sütőpapír között vékonyra nyújtjuk és tetszőleges formát szaggatunk belőle.

Sütőpapírra pakoljuk őket, lekenjük tojás sárgájával, megszórjuk szezámmaggal (vagy más maggal) és 190 fokra előmelegített sütőben barnára sütjük.

A vékonyabb rudaknak elegendő 9-10 perc, míg nagyobb méretű és kicsit vastagabb formáknak kb. 13-14 percre van szüksége.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva: 


Nincsenek megjegyzések: