Szezámmaggal szórt sajtos-ropogós rudak
Tavaly készült már hasonló, azon most csak kismértékben változtattam, illetve a forma lett más.
Lenes-parmezános
rudak
Hozzávalók:
12 dkg zsír (kókusz vagy sertés)
2 tojás
1 tk só
1-2 gerezd fokhagyma
1 csapott tk őrölt pirospaprika
1 csapott tk szódabikarbóna
1 tk almaecet vagy citromlé
5 dkg reszelt parmezán sajt (vagy más kemény sajt)
4 dkg Szafi Fitt nyílgyökérliszt (helyettesíthető tápióka liszttel))
6 dkg Szafi Fitt lenmagliszt
6 dkg Szafi Fitt mandulaliszt
A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. Szilikonos
nyújtólapon vagy 2 sütőpapír között vékonyra nyújtjuk és tetszőleges formát
szaggatunk belőle.
Sütőpapírra pakoljuk őket, lekenjük tojás sárgájával,
megszórjuk szezámmaggal (vagy más maggal) és 190 fokra előmelegített sütőben
barnára sütjük.
A vékonyabb rudaknak elegendő 9-10 perc, míg nagyobb méretű
és kicsit vastagabb formáknak kb. 13-14 percre van szüksége.
Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:
Megjegyzések