2013. augusztus 7., szerda

Karfiolpogácsa

Karfiolos na volt a mai, bár elég bizarr párosítás volt a rakott karfiol ezzel a puffanccsal mint körettel. Na nem mintha nem lett volna finom vagy nagyon elütöttek volna egymástól, csupán túl sok volt a karfiolból. Egyébiránt ez a pogácsa szerintem önmagában, csak úgy rágcsálnivalóként is tökéletes, mint ahogy köretként is abszolút megfelel a célnak.

Én tökmaggal gazdagítottam, de ez abszolút opcionális, elmaradhat vagy más maggal kiváltható, ízlésünk szerint.

Hozzávalók:
főtt karfiol (kb. 37 dkg volt)
só, bors
3 egész tojás
1-2 ek. kókuszkrém
1-2 ek. kókuszzsír
2 dkg lenmagliszt
1 ek útifű maghéj
kb. 5 dkg natúr tökmag

A sós vízben megfőtt karfiolt összetörjük, majd kihűtjük. Ha már maximum csak langyos, belekeverjük a többi alapanyagot. Nálam a hőségre való tekintettel állt egy éjszakát a hűtőben és csak kora reggel sütöttem ki.

Kb. 180 fokra előmelegítjük a sütőt, a pogácsákat kanál segítségével a sütőpapírra sorakoztatjuk, majd pirulásig sütjük.



Nincsenek megjegyzések: