Körtés-gorgonzolás kosárkák maglisztből

A minap készített sós pite tésztáját kicsit eltúloztam (a recept már a csökkentett, reálisnak tűnő mennyiségeket tartalmazza), így mivel eszembe sem jutott kidobni a maradék nyers tésztát, ki kellett találnom, mit kezdek vele. Ahhoz csekély mennyiség volt, hogy újabb quiche-t süssek belőle, így arra jutottam, hogy pár darab töltött kosárkát készítek.

Körtés-gorgonzolás kosárkák
Hozzávalók 6 muffinformához
tészta (eredetileg 8-8-8 dkg volt mindenből)

10 dkg gorgonzola sajt
1 körte apróra vágva
2 ek mascarpone
só, bors

A tésztával kibéleljük a formánkat. A töltelékhez a fenti alkotókat egyszerűen villával összenyomkodjuk/keverjük és megtöltjük vele az üregeket. Addig sütjük, míg szép színűk lesz.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések