2013. augusztus 23., péntek

Málnás-mandulás fehérjeszelet

Maradék tojásfehérje került felhasználásra ebben a nagyon mutatós, habkönnyű és ízletes süteményben. A rendelkezésemre álló 4 fehérjéből egy korrekt méretű darab lett, kenyérsütő formában. A mandula a málnával külön pikánssá tette a sütit.

Málnás-mandulás fehérjeszelet

Hozzávalók:
4 tojásfehérje
csipet só
1-2 ek Xukor zero 4X
2-3 dkg vaj olvasztva
5 dkg mandulaliszt
5 dkg szeletelt mandula
10-15 dkg málna

A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, majd belekeverjük a cukorhelyettesítőt és azzal is tovább verjük. A vajat megolvasztjuk, majd óvatosan a habba csorgatjuk, de ekkor már csak hablapátot használunk, azzal keverjük bele.

Ezt követően finom mozdulatokkal beleforgatjuk a lisztet és a szeletelt mandulát és beledobáljuk a málnát, de azzal már nem nagyon kevergetjük, nehogy nagyon széttörjön a tészta.

A masszát a formába simítjuk (én tettem alá sütőpapírt, de szilikonos formánál erre nincs szükség), 180 okra előmelegített sütőben sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.





Nincsenek megjegyzések: