2013. augusztus 16., péntek

Kókuszos túrókrémes piskótatekercs

Az elmúlt hét tapasztalata ezzel a sütivel kapcsolatban: gyorsan, könnyen elkészíthető, jól csomagolható, tolerálja a hosszabb szállítási időt és 2-3 napot minden további nélkül kibír hűtőszekrényben.

Azaz csak bírt volna, ha a tág családom nem ette volna fel seperc alatt. :))

Kókuszos túrókrémes piskótatekercs
Hozzávalók (egy kisebb tepsihez)

A piskótához
4 tojás
1 ek Xukor Zero 4X (azaz kb. 3-4 ek cukornak megfelelő pótló)
2-3 csapott ek. gesztenyeliszt

25 dkg zsírszegény túró
10 dkg Cocomas kókuszkrém
ízlés szerint citromlé és héj
1 nagyon csapott ek a fenti cukorból (vagyis ennek a négyszerese a "rendes cukor" mennyisége
1 tk útifű maghéj

A piskótát a szokásos módon elkészítjük, ebben semmi extra nincsen, csupán annyi, hogy a gesztenyelisztből és úgy általánosságban a maglisztekből nem a megszokott mennyiség kerül a tésztába, hanem valamivel kevesebb, illetőleg én átszitálva teszem a tojásos masszába a lisztet. Sütőpapírral bélel tepsibe simítjuk és ugyanúgy, mint a hagyományos piskótát, megsütjük, majd még forrón, papírral együtt szorosan feltekerjük és félrerakjuk kihűlni.

A töltelékhez valamennyi hozzávalót homogénre keverünk, majd a már kihűlt tésztát megtöltjük vele. Ezt követően újra szorosan tekercseljük és néhány órára hidegre tesszük a süteményünket.





Nincsenek megjegyzések: