Parmezános-szezámmagos rudak (paleo)

Új életformám egyik legjobb sós nassolnivalója, legalábbis per pillanat. Villámgyorsan elkészíthető, szintén jól bírja a hurcibálást és az idő múlását is. Mivel az elkészítése után viszonylag rövid időn belül - a szállítmányozás miatt - dobozba került, megpuhult kissé, de miután tető nélkül, fedetlenül maradt, jó ropogóssá száradt, nekem így még jobban bejött.

Parmezános-szezámmagos rudak (paleo)

Hozzávalók:
3 tojás
9 dkg szezámmag
5 dkg parmezán sajt reszelve
só, őrölt kömény, pirospaprika (ízlés szerint, kb. fél tk. volt mindegyik, a sóból kicsit több)
3 dkg mandulaliszt
2 dkg szezámpehely
1/2 tk sütőpor

A tojásokat villával kissé felverjük, mintha rántottát készítenénk. Belekeverünk minden egyebet, egy sűrű masszát kapunk, ahogy az a 2. képen látható is. Ezt sütőpapíros tepsibe simítjuk, amennyire vékonyan csak tudjuk, eloszlatjuk, minél laposabb marad, annál ropogósabb lesz.

Előmelegített 190 fok körüli sütőben barnulásig sütjük. Még melegen, rögtön a kivétel után késsel/derelyevágóval tetszés szerinti formára daraboljuk és így hagyjuk teljesen kihűlni, ezután szépen szétszedhetővé válik.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések