Na tehát, az idei utolsó nyaralásunkra megint készültem, kellett is, mivel tudtam, hogy biztosra fogok menni, vagyis kis túlzással csak natúr friss salátát és natúr húst, halat vagyok hajlandó enni, ezzel azonban még nem érem el a szükséges szénhidrátmennyiséget, így kellett valami olyan, amit bátran elfogyasztok, mert tudom, miből készült és ami kicsit megdobja a ch mennyiséget.
Elmirának a receptjéből indultam ki, a megszokott módon kisebb módosításokkal született meg a saját verzióm.
Répás-kókuszkeksz
Hozzávalók:
13 dkg kókuszzsír
3 tojás
csipet só
2 ek Xukor Zero 4X (vagyis kb. 12 dkg cukornak megfelelő édesítő)
citromhéj
vanília
5 dkg mandulaliszt
15 dkg kókuszreszelék
3 dkg szezámpehely
1 tk szódabikarbóna
1 nagyobb (kb. 9 dkg) répa
1 ek zsírszegény kakaópor
A répát hámozás után apróra reszeljük. Külön tálba kimérjük a száraz hozzávaókat, vagyis a lisztet, kókuszreszeléket, térfogatnövelőt, sót, pelyhet, míg egy másikban habosra keverjük a nedves alkotókat a cukorral, és ebbe kerül bele végül a reszelt répa. Ezután a két tál tartalmát vegyítjük.
A masszát elfelezzük, az egyik feléhez keverjük a kakaóport.
Nedves kézzel kisebb golyókat formázunk, sütőpapíros tepsibe pakolásszuk a golyóbisokat, majd kézzel/lábbal, villával lapogatjuk és 180 fokos sütőben, nagyon hamar (10-15 perc) alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése