Úti keksz paleosan

Jó, hogy készültem, Rómát sem az én étkezésemnek találták ki. :)) Ráadásul, mivel az ott töltött néhány nap alatt csak mentünk és mentünk, napközben nem álltunk meg rendes kajára, így jól jött, hogy kéznél volt egy kis keksz és más ennivaló is, amit némi gyümölcs, mag társaságában fogyasztottam.

Az örök város egyébként gyönyörű volt, nagyon elfáradtunk a 4 nap alatt, de minden pillanatot megért. :)

Diós-mandulás paleo keksz

Hozzávalók:
8 dkg kókuszzsír
3 tojás
10 dkg eritrit
1 tk szódabikabóna
5 dkg mandulaliszt
2 dkg lemnagliszt
10 dkg dió

A diót durvára daráljuk. Az olvasztott zsiradékkal alaposan kikeverjük az eritritet, majd hozzáadjuk a tojásokat. Ezt követően adagoljuk többi hozzávalót is a masszához.

Két kiskanál között sütőpapírra pakoljuk az adagokat, majd ellapítjuk.

200 fokon sütöttem, elég hamar képes megégni, ezért résen kell lenni. Ha kicsit tovább sütjük és vékonyabbra lapogatjuk, miután kihűlt, kifejezetten ropogós lesz.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések