2014. december 4., csütörtök

Almás-mákos paleo vargabéles

Inkább második fogás, mint desszert, de valójában ez mindegy is, mert nagyon finom lett összességében véve.

Almás-mákos vargabéles

Hozzávalók (közepes tepsihez)
1 csomag angyalhaj NoCarb tészta
40 dkg totu
2 dkg DW 1:4 édesítő
csipet só
1 citrom leve és héja
3 dkg egész mák
3 tojás fehérje
2 tojás sárgája
45 dkg készre párolt alma töltelék (kb. 80 dkg almából, fahéjas, citromos ízvilággal)

A tésztát az utasítás szerinti módon előkészítjük, vagyis leöblítjük. Az almatölteléket elkészítjük és kihűtjük.

A totut, amúgy rögösen hagyva, kikeverjük az édesítővel, a 2 tojás sárgájával, a sóval, ízesítjük citrommal. Hozzáadjuk a mákot, a kihűlt almatölteléket és a tésztát. Végezetül beleforgatjuk óvatosan a 3, kemény habbá vert tojásfehérjét.

Vékonyan kiolajozott tepsibe simítjuk a masszát és kb. 35-40 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-etelek-webshop.hu/    






Nincsenek megjegyzések: