2014. december 17., szerda

Vaníliás-fahéjas kiflik

Férjem anyukájától származik a hagyományos és nagyon kedvelt recept, amit most átalakítottam.

Vaníliás-fahéjas kiflik

Hozzávalók 35 darab kiflihez
15 dkg zsiradék (nálam most kókuszzsír és sertészsír vegyesen)
15 dkg darált dió és mandula vegyesen
csipet só
1,5-2 dkg DW 1:4 édesítő
2 tk vanília aroma
2 tojás sárgája
10 dkg zsírtalanított kókuszliszt
2 dkg nyílgyökér liszt
2 dkg útifű maghéj

a hempergetéshez porrá őrölt eritrit, fahéjjal ízesítve

A puha zsiradékokat keverőtálba tesszük a tojás kivételével minden mással és dagasztókarral összemorzsoljuk, majd kézzel gyorsan összeállítjuk a tojássárgák segítségével. Gombócot formálunk belőle és legalább 1 órán át hidegben pihentetjük, de akár egy egész éjjelen át.

A hideg tésztából, ami azért szépen omlani fog, diónyi darabokat csípünk le és kiflivé formázva sütőpapírra pakolásszuk őket.

170 fokon 10-12 perc alatt sültek meg. A hagyományos kifliktől eltérően, amit azonnal porcukorba forgatok, ennél megvártam, amíg legalább langyosra hűlt és még akkor is óvatosan kell bánni vele. :) De megéri, mert nagyon finom.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/     







Nincsenek megjegyzések: