2014. december 8., hétfő

Diós-mézes karikák

Hirtelen felindulásból elkövetett, pofonegyszerű, semmi extra hozzávalót nem igénylő apróság. Ha igény van rá, csokival bevonható. Viszont fontos, hogy csak teljesen kihűlt állapotban álljunk neki a csokimázazásnak, meg úgy általában a karikák piszkálásának, ellenben atomjaira hullik.

Diós-mézes karikák

Hozzávalók 12 nagyobb darabhoz:
2 tojás fehérje
csipet só
2 dkg DW 1:4 édesítő
10 dkg darált dió
1 tk mézeskalács fűszerkeverék

A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, majd amikor már kemény, fényesre verjük a cukorpótlóval. Gyors és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a darált diót.

A masszát zacskóba/habzsákba töltjük, a zacskó végét levágjuk. Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, arra egy kerek forma segítségével köröket rajzolunk. A papírt ezután megfordítjuk, hogy ne a tollas/filces részre tegyük a tésztát, majd a zsák segítségével a körvonal mentén karikákat nyomunk a masszából.

Előmelegített, 150-160 fokos sütőben 10-12 perc alatt sül meg.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/








Nincsenek megjegyzések: