2014. december 17., szerda

Mákos guba muffin

Megpróbáltam a kelt kiflis-vanília sodós -mézzel locsolt mákos guba ízvilágát muffinba átemelni, természetesen tökéletesen nem sikerült, nem is sikerülhetett, de hiánypótlónak maximálisan meg fog felelni.

Mákos guba muffin

Hozzávalók 10 darab muffinhoz:
Tésztához:
4 dkg folyékony kókuszolaj
3 tojás
1,5 dkg DW 1:4 édesítő
10 dkg kókusztej (30 g Cocomas és 70 g víz keveréke nálam)
csipet só
1 mk rumaroma
1 mk szódabikarbóna
1 mk bio almaecet vagy citromlé
8 dkg mákliszt


Krémhez:
3 tojás sárgája
kb. 30 ml víz
1 tk DW 1:4 édesítő
1 tk. mézeskalács fűszerkeverék
1 tk vanília aroma vagy 1 mk vanília kikapart magja
5 dkg Cocomas krém
1  mk. konjak liszt

A tésztához előbb a nedves hozzávalókat keverjük össze, majd gyorsan hozzádolgozzuk a száraz alkotókat.

A krémhez a tojások sárgáját habosra keverjük a vízzel, édesítővel, a fűszerekkel, majd kis lángon besűrítjük, de nem főzzük. Ha a krém kihűlt, belekeverjük a kókuszkrémet és a konjak lisztet.

10 darab szilikon muffinformára lesz szükségünk, a tészta felét egyenlő részben elosztjuk a formák alján, azon az egész krémet (ami lehetett volna kicsit több is nekem), majd befedjük a megmaradt masszával.

180 fokos előmelegített sütőben 5 percig légkeveréses üzemmódban, majd további 15-17 percet alsó-felső sütésen sült.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/    



                                   

                                       

                                      




Nincsenek megjegyzések: