2014. december 9., kedd

Mustáros-tejfölös sült karfiol

A fantasztikus ötlet nem az enyém, de nem tudom, kitől származik, én csak egy fényképet láttam egy közösségi oldalon és az indított arra, hogy valami hasonlót kreáljak. Praktikus a mozgalmas hétköznapokon, mert 3 perc előkészítés után már szépen a sütőben csücsül és különösebb beavatkozás nélkül el is készíti magát. :D

Mustáros-tejfölös sült karfiol

Hozzávalók:
1 kisebb fej karfiol
só, bors
2 tk dijoni mustár
10 dkg totu krém (tejfogyasztóknak tejföl/tejszín)
fél dl víz
1 gerezd fokhagyma

A karfiolt megtisztítjuk a leveleitől, a vastag torzsáját levágjuk. Egy vékonyan kiolajozott, magasabb falú kerámia sütőtálba tesszük az egész fejet, amit leöntünk a mázzal. Ehhez a hozzávalókat homogénre keverjük és rálocsoljuk a karfiolra, a lefolyt részeket újra és újra rákanalazzuk, hogy jusson a belső résekbe is. Ezt a műveletet sütés közben többször megismételjük. Addig sütjük 180 fokon, amíg megpuhul a zöldség és szépen megpirul.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/


Nincsenek megjegyzések: