2014. december 12., péntek

Mézeskalács rizslisztből

Omlós-puha mézeskalács, aki gluténmentes és rögtön puha példányokra vágyik, az próbálja ki.

Mézeskalács rizslisztből

Hozzávalók (2 nagy tepsinyihez):
5 dkg kókuszzsír
15 dkg méz
1 tojás
8-9 dkg eritrit
3 tk. mézeskalács fűszerkeverék
1 púpozott tk. szódabikarbóna
30 dkg rizsliszt

A kókuszzsírt összeolvasztjuk a mézzel, belekeverjük a tojást. A vegyített szárazanyagokat hozzágyúrjuk. A tésztát gömbbé formáljuk és folpack-ba csomagolva legalább egy éjszakára hidegre tesszük. Felhasználás előtt minimum 30 percig szobahőmérsékleten puhítsuk/melegítsük kissé.

Kevés rizsliszttel megszórva a nyújtólapot, a tésztát nyújtjuk, a formákat kiszaggatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 (de nekem elég volt a 8 perc) alatt készre sütjük.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/  


Nincsenek megjegyzések: