Zöldséges fasírt brokkolikrokettel

A zöldség jelen esetben cukkini, de azt adunk a húshoz gyakorlatilag, amit csak szeretnénk. Nálunk családi kedvenc a cukkinis, répás és a céklás fasírozott, ezek fordulnak elő a leggyakrabban. A krokettbe parmezán helyett más sajt is kerülhet, ez megint csak ízlés és egyebek függvénye. :)

Zöldséges fasít brokkolikrokettel

Hozzávalók 3-4 személyre

Fasírthoz:
50 dkg darált pulykacomb

2 csapott tk pirospaprika
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 tojás
1 közepes cukkini

Brokkolikroketthez:
50 dkg brokkoli
só, bors
3-4 dkg reszelt parmezán
3 púpozott ek. őrölt mandula, vagy zabkorpa, vagy akár zabpehely, vagy ezek vegyesen, nagyon bátraknak zsemlemorzsa
1 tojás

A fasírthoz a cukkinit kislyukú sajtreszelőn lereszeljük, pár perc állás után kicsavarjuk belőle a nedvességet. Alaposan összegyúrjuk az összes alkotót és szilikon őzgerinc formában, 190 fokos előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Ezután a levével együtt óvatosan átborítottam egy kerámia sütőtálba, ezzel visszatoltam a sütőbe és újabb 20 percig felső grill funkción pirítottam ( mert a kölke sült-pirosan szereti a fasírtot. :)

A kroketthez a tisztított, rózsáira szedett brokkolit kevés sóval megpároljuk, majd villával vagy krumplinyomóval áttörjük és azon melegében hozzákeverjük a tojást, a sajtot, mandulát vagy annak alternatíváit. Sózzuk, borsozzuk és hagyjuk állni/hűlni. Ha kicsit megszívta magát a massza, két evőkanál segítségével krokettféléket rakosgatunk egy sütőpapíros tepsibe (nálam 14 darab született). 190 fokos sütőben 20 percig alsó-felső sütésen sütjük, majd 5-10 percet ráhúzunk egy kis grillezéssel, attól függően, mennyire pirosra szeretnénk sütni.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-etelek-webshop.hu/   





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések