2014. december 2., kedd

Narancsos édeskömény leves pirított dióval

Nagyon egyszerű, kevés hozzávalót igényel, mégis akár ünnepi levesnek is beillik ez az enyhén citrusos édeskömény leves. Tálaláskor pirított dióval dobtam fel.

Narancsos édeskömény leves pirított dióval

Hozzávalók 4 adaghoz
1 édeskömény gumó
1 tk vaj
só, bors
fél citrom leve
1 narancs
7 dl húslé
3 dl kókusztej

pár szem dióbél a tálaláshoz

Az édeskömény alját levágjuk, külső levelétől megtisztítjuk, majd kisebb darabokra/szálakra vágjuk. A vajon nagy lángon megpirítjuk a darabokat, majd felöntjük a hús alaplével, sózzuk, borsozzuk, belefacsarjuk a citrom és a narancs levét és puhára főzzük a zöldséget.

Botmixerrel krémesre turmixoljuk, hozzáadjuk a kókusztejet, de én azzal már nem főztem tovább (bár egy másik változatom szerinte már rögtön az elején, a felöntéskor megkapja a kókusztejet is és azzal együtt főzzük). Ha szükséges, további vízzel lehet hígítani, ezt turmixolás után lehet látni.

A diót teflon serpenyőben megpirítjuk, tálaláskor a leves tetejére szórjuk.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-etelek-webshop.hu/  





Nincsenek megjegyzések: