2014. december 16., kedd

Karfiol-gomba "fasírt"

Vannak napok, amikor az ember nem vágyik húsra, akkor jól jöhet egy zöldségfasírt, kiegészítve gabonakörettel, salátával vagy akár zöldségpürével.

Karfiol-gomba "fasírt"

Hozzávalók (16 kisebb golyóhoz):
35 dkg karfiol (pucolt, tisztított mennyiség)
20 dkg laskagomba
só, bors, petrezselyem
1 tojás
1 kis fej hagyma
1 ek zsírtalanított kókuszliszt
1 ek nyílgyökérliszt

Az elkészítése roppant egyszerű: a a rózsáira szedett karfiolt, a vöröshagymát és a gombát aprítógépbe rakjunk és szétzúzzuk. Ezt a masszát teflonserpenyőben, zsiradék nélkül 5-8 perc alatt megpároljuk, majd ha kicsit kihűlt, hozzákeverjük a kimaradt alkotókat.

Nedves kézzel kisebb golyókat formálunk a masszából, azokat sütőpapíros tepsibe helyezzük (én lefújtam Ez Coat olajspry-vel), és 190-200 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt barnára sütjük. Az utolsó 10 percet felső grill funkción tettem.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/   



Nincsenek megjegyzések: