2014. december 6., szombat

Télapó-keksz

Ezúttal fahéjas ízben, zabosan.

Télapó-keksz

Hozzávalók ( 40 darabhoz) :
10 dkg puha, de nem folyékony kókuszolaj
csipet só
2-2,5 dkg DW 1:4 édesítő
10 dkg zabpehely apróra darálva
5 dkg gesztenyeliszt
5 dkg mandulaliszt
1 púpozott ek. tápióka keményítő vagy nyílgyökér liszt
1 mk. szódabikarbóna
1 tojás
2-3 mk őrölt fahéj (attól függően, mennyire erős fahéjas ízt szeretnénk)
2 tk gránátalma szirup (elmaradhat)

A puha zsiradékot összemorzsoljuk a sóval, édesítővel, fahéjjal és a szárazanyagokkal. Hozzágyúrjuk a tojást és a szirupot, összeállítjuk a tésztát. Ha nem áll össze, attól függőn, hol a hiba forrása, lisztet vagy folyadékot (víz, tej, stb.) adunk hozzá. Rövid időre hűvös helyre tesszük.

Szilikon nyújtólapon, sütőpapírt ráborítva vékonyra nyújtjuk a tésztát és télapót szaggatunk belőle. Lekenjük tojás sárgájával és mi megpakoltuk a puttonyát dióval, mazsolával.

180 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsülnek, figyeljünk oda.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:  

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/









Nincsenek megjegyzések: