Csokis-lekváros paleo torta

Vendégváró finomság vagy csak egy vasárnapi ebéd utáni nassolnivaló. Nálunk osztatlan sikert aratott a családon belül, ami azért ritkaságszámba megy, mármint hogy egy alkotásom elnyerje mindannyiuk tetszését. Ezen felbuzdulva a minap megsütötte a barátnőm is (csak kissé módosítva, a krémbe tejszín került, nem magolajat használt) és náluk dettó elismerést váltott ki.

A tészta ezúttal zömmel gesztenyelisztből készült. Ritkábban használom, na nem azért, mert nem kultiválom, csak éppen a legmagasabb szénhidrát tartalmú magliszt.

Csokis-lekváros torta

Hozzávalók (24 cm átmérőjű formában készült)
3 tojás
1,5 dl víz
6 dkg cukor
5 púpozott ek gesztenyeliszt
2 púpozott ek. lenmagliszt
1 tk szódabikarbóna
csipet só
2 ek útifű maghéj
sok rumaroma
2 ek mogyoróolaj

1-2 ek eper-rabarba lekvár
eg marék szeletelt mandula

10 dkg cukormentes étcsoki
1-2 ek zsírszegény kakaópor
2 dl Cocomas krém
1 ek zsír/vaj

A tojásokat kikeverjük az olajjal és a vízzel, majd minden egyéb alkotóelemet belekeverünk, a liszteket hozzászitáljuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük.

Amikor kihűlt az alap, alaposan megkenjük a lekvárral (természetesen más íz is kiváló lehet hozzá, nekem ehhez volt gusztusom), majd megszórjuk a szeletelt mandulával.

A csokikrémhez megolvasztjuk a csokoládét, és habverővel hozzáadjuk a kakaóport, a kókuszkrémet és a zsiradékot. Néhány percig verjük, majd rákenjük a tésztára.

Behűtjük, ami nekem nehezen ment, mármint a kivárás, de hősként kibírtam, aztán betoltam egy jóóó nagy darabot belőle. :))




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések