2013. október 15., kedd

Mákos kókuszkrémes tekercs

Habkönnyű, laza, krémes finomság lett belőle. Hétvégi szabadtéri programra készült, utólagosan beszámolhatok róla, hogy jól bírja a gyűrődést és mindenkinek ízlett. A megadott mennyiség nem egy nagy, sütőméretű tepsibe való, hanem egy közepes méretre elegendő, így formás, egy falatnak való tekercsekre volt vágható.

Hozzávalók:
Tészta:
3 tojás
2-3 ek cukornak megfelelő édesítő
2-3 ek kakaópor

20-25 dkg Cocomas krém
3-5 dkg darált mák
4 dkg cukornak megfelelő édesítő
1 ek útifű maghéj

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. (Ugye ez nem probléma? Hétvégén szembesültem vele, hogy nem mindenkinek egyértelmű, miként is kell kikeverni/megsütni/feltekerni. Ha így van és kérdés merül fel, sikítsatok.) Tekercseljük, kihűtjük.

Közben rém egyszerű módon kikeverjük a tölteléket, kézi habverővel mindent összekutyulunk. A krémet a kihűlt piskótába töltjük és célszerű egy éjszaka hűtőben "érlelni" fogyasztás előtt..



Nincsenek megjegyzések: