2013. október 28., hétfő

Svéd mandulatorta-féleség paleosítva

Megint egy torta, mostanában sokféle készült, mindenféle alkalmak tarkítják a napjainkat, én meg alkotgatok. Néhány napja született ez a mandulás finomság.

Svéd mandulatorta

Hozzávalók:
5 kisebb tojásfehérje (normális nagyságúból 4 db)
12 dkg cukornak megfelelő pótló
3 dkg szezámmagliszt
14 dkg mandulaliszt

Krémhez::
5 tojás sárgája
20 dkg Cocomas
5-6 dkg cukornak megfelelő édesítő
8 dkg kókuszzsír
vanília aroma

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorpótlóval, majd marha óvatosan, nem összetörve a habot, beleforgatjuk a liszteket. 170 fokra előmelegített sütőben, 5 percig légkeverésen, majd sima alsó-felső álláson tűpróbáig sütjük. Kihűtjük.

A krémhez kézi habverővel összevegyítjük a sárgákat a Cocomas-szal, cukorral és az aromával, kis lángom melegítjük, de nem forraljuk fel. Amikor besűrűsödött, lehúzzuk és belekeverjük a zsírt. Teljesen kihűtjük.

A kihűlt tészta alapot kettévágjuk és a krém felével megtöltjük, a maradékot a teteje kapja.

Végezetül megszórjuk darabolt/szeletelt, pirított mandulával, mint látható, én utóbbit nem vittem túlzásba, szándékosan.


Nincsenek megjegyzések: