2013. október 22., kedd

Négymaglisztes kenyér

Kenyérféleség, paleo, többféle maglisztből. Kivételesen kapott egy kevéske magasabb szénhidrát-és kalória tartalmú gesztenyelisztet is, de ennek mennyisége olyan elenyésző, hogy szemet hunytam felette. És kifejezetten finom lett, a többi paleo kenyeremhez hasonlóan ez is remekül tűrte a fagyasztást és kiengedve is megtartotta a megszokott állagát.

Négymaglisztes kenyér

Hozzávalók:
3 tojás
1 dkg kókuszzsír
2-2 dkg gezstenye-, lenmag-, mandula- és szezámmagliszt
1 tk só
1 tk szódabikarbóna
1 ek citromlé

A tojást és az olvasztott zsírt villával felverjük, hozzászitáljuk a liszteket, a sót, majd a már bevett módon (szódabikarbónára öntjük a kb. 1 tk citromlevet) a térfogatnövelőt is. Gyorsan összekeverjük az egészet és boríthatjuk is a kenyérsütő formába.



Nincsenek megjegyzések: