2013. október 5., szombat

Paleo fehér kenyér

Megint egy kenyérféle, ugyanis az utóbbi idők számomra legízletesebbje készült eme kenyér formájában. Bár alapvetően nem kalács, hanem kenyér utánzatnak szántam, vagyis sós jellegű péktermék, nagyon finom sós és édes feltéttel egyaránt.

Kivételesen az útifű maghéjat is kihagytam belőle, bár az látható, hogy előszeretettel használom, de ez sem vált hátrányára. Kifejezetten fehér kenyeret akartam, ezért van az, hogy csak fehér/világos maglisztek kerültek bele.

ÉS bizonyára az is feltűnt, hogy újabban sok hasonló jellegű receptnél szerepel a hozzávalók listájában a citromlé, erre magyarázat, hogy tapasztalatom szerint lazít, könnyít, jobbít az állagon.

Hozzávalók:
2 tojás
3 dkg kókuszzsír
1 dl langyos víz
5 dkg mandulaliszt
3 dkg szezámliszt
2 dkg kókuszliszt
1 kk só
1 tk szódabikarbóna
citromlé

Az egész tojásokat összekeverjük az olvasztott zsírral és a vízzel. Hozzászitáljuk a liszteket, belerakjuk a sót, összekeverjük. Végezetül a már többször olvasott módon belekerül a szódabikarbóna és a citromlé és az egészet kenyérsütő formába simítjuk.




Nincsenek megjegyzések: